5 tips om het oog voor de gek te houden en een kamer groter te laten lijken

In een kleine ruimte telt alles.

Dit is het belangrijkste idee achter dit artikel, dat je leert hoe je een kleine kamer groter kunt laten lijken door simpelweg een paar slimme trucs toe te passen.

Kleine kamers kunnen beperkend en ongemakkelijk aanvoelen. Maar bepaalde ontwerpconcepten houden het oog voor de gek en zorgen ervoor dat interieurs veel ruimer lijken dan ze zijn.

Kleurtechnieken, meubelschikking en slimme verlichting zijn slechts enkele van de onderwerpen die we in dit bericht behandelen. We hopen dat deze ideeën u zullen inspireren.

1. Gebruik lichte kleuren en slimme contrasten.

Een tijdje geleden hadden we een bericht over kamerkleur en hoe dit je humeur beïnvloedt. Hier leest u hoe u kleur kunt gebruiken om een ​​kamer groter te laten lijken. (Hint: het draait allemaal om optische illusie.)

Het is algemeen bekend dat lichte kleuren een ruimte groter en helderder maken. Lichte en heldere muren reflecteren meer, waardoor een ruimte open en luchtig aanvoelt, waardoor het effect van natuurlijk licht wordt gemaximaliseerd. Donkere kleuren absorberen daarentegen licht, waardoor een kamer er kleiner uitziet.

2. Verlichting is een belangrijk element bij het openen van een ruimte.

Door natuurlijk licht in de kamer toe te laten, wordt het interieur geopend en ziet het er groter uit. Als je niet veel natuurlijk licht hebt, kun je wat creatieve effecten toevoegen met verlichtingsarmaturen. Je zult versteld staan ​​hoe deze kleine toevoeging een groot verschil kan maken.

Als u toegang heeft tot natuurlijk licht, zal het binnen brengen van uw huis via grote ramen de kamer direct met het buitenleven verbinden, waardoor uw ruimte niet langer wordt beperkt.

3. Snijd de rommel.

Houd je kamer opgeruimd en georganiseerd. Er is niets waardoor een kleine ruimte meer krap aanvoelt dan te veel spullen. Met dingen netjes gerangschikt en uit het zicht, zal de ruimte die in zicht is, ordelijk en open aanvoelen. Een rommelige kamer is gelijk aan een kleinere kamer.

Bedek je muren niet met veel foto’s.

4. Goed geplaatste spiegels kunnen wonderen doen.

Spiegels kunnen uw kamer groter laten lijken. Gebruik een brandpunt en richt uw spiegels erop om de illusie van diepte te geven. Spiegels reflecteren ook zowel natuurlijk als kunstlicht om een ​​kamer overdag en ‘s nachts helderder te maken. Ze kaatsen licht diep de kamer in, waardoor het groter lijkt.

Het is bijzonder effectief om een ​​spiegel bij een raam te plaatsen om het buitenleven te reflecteren.

5. Maximaliseer uw meubelarrangement.

Soms kunnen meubels veel ruimte in beslag nemen. Gebruik om dit te voorkomen multifunctioneel meubilair, zoals een kist die kan worden gebruikt als salontafel, een slaapbank of een bed met lades voor opslag eronder. Gebruik een uitschuifbare eettafel, klaptafels en nesttafels, die je kunt opbergen als je ze niet nodig hebt.

Plaats grotere meubels tegen de muren om de open ruimte te maximaliseren.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need.

More Stories
Waarom mensen kiezen voor wenkbrauwlaminering boven microblading