Gemakkelijke, door voedingsdeskundigen goedgekeurde Super Bowl-snackrecepten

Super Bowl-feesten zijn niet het moment voor wortelstokken en matcha … maar dat betekent niet dat gezond eten helemaal uit het raam moet gaan. Er zijn tal van eenvoudige (en absoluut heerlijke) gezonde recepten die nieuwe, leuke spins op klassiekers zoals pizza en sliders plaatsen. Met dat in gedachten hebben we contact gezocht met toonaangevende voedingsdeskundigen en hen gevraagd om hun favoriete Super Bowl-recepten met ons te delen.

Bloemkoolpizza-muffins, voor 4 personen

Deze gezonde draai aan een van de originele Super Bowl-voedingsmiddelen, pizza, heeft een derde van de calorieën van de traditionele versie. Het zit vol met kankerbestrijdende lycopeen uit de tomatensaus en verhoogt de lat nog een tandje hoger door vezels en fytonutriënten van bloemkool, champignons en kruiden te stimuleren.

Hummus Gevulde Jalapeño Poppers, voor 8 personen

“Deze caloriearme draai aan calorierijke jalapeñopoppers is zoet, romig, knapperig en raakt alle smaaktonen, terwijl het een voedingspunch bevat met polyfenolen van zoete pruimen en omega-3-vetzuren van knapperige walnoten. Bovendien bevatten deze hapjes proteïne en vezels, de magische combinatie om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden om energiedalingen te voorkomen die kunnen leiden tot onbedwingbare trek in andere, niet-gezonde Super Bowl-gerechten, “zegt The Nutrition Twins.

Geroosterde Cherry Tomato Salsa and Chips, voor 8 personen

“Ik had het genoegen om met HIPPEAS biologische kikkererwtensnacks te werken bij de lancering van hun tortillachipserie. Ik heb verschillende recepten gemaakt die geweldig zouden werken voor de Super Bowl, maar mijn favoriete recept is voor deze nacho’s en salsa. Het smaakt geweldig, plus je krijgt zowel eiwitten als vezels “, zegt Matthew Kenney, beroemde chef-kok en restauranthouder.

Veganistische No-Fry Bloemkool Hot Wings, serveert 2-3

Als je deze meeneemt naar een Super Bowl-feest, bestaat de kans dat mensen het voor vlees verwarren! Bloemkool is zo’n krachtige groente dat we allemaal wat meer kunnen gebruiken. Dus ga je gang en verras je vrienden met lekkere bloemkool voor de Super Bowl. Dit recept zal zeker helpen om het feest op gang te brengen, ongeacht voor welk team je juicht.

Geroosterde Black Bean Vegan Burgers, voor 4 personen

Deze vegetarische pasteitjes zijn geweldig op zichzelf of verpakt in wat sla voor extra voedingsstoffen en om eenvoudige koolhydraten te verminderen. Ze zijn een geweldig gezond, vezelrijk alternatief voor traditionele hamburgers.

Mini Carne Asada Tortas, voor 4 personen

“Deze broodjes hebben niet alleen een hoger proteïnegehalte in vergelijking met standaardbrood (elke hapklare rol biedt 1 gram eiwit), maar ze bevatten een overzichtelijke ingrediëntenlijst zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Ze zijn ook gluten- vrij, zonder granen en zonder noten, die aan veel voedingsbehoeften en beperkingen voldoen, “zegt de geregistreerde diëtiste-voedingsdeskundige Mary Ellen Phipps.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need.

More Stories
Slaapbank verborgen in de muur