6 redenen om van Zumba uw wintertraining te maken

Ben je dol op zweten, glimlachen en je handen in de lucht gooien en zwaaien alsof het je gewoon niets kan schelen? Dan is Zumba – een snelle cardio-dansoefening die in 2011 per ongeluk werd uitgevonden toen cardio-dansinstructeur Beto Perez de verkeerde afspeellijst naar de les bracht (ja, echt waar) – misschien de juiste manier om je koude lichaam deze winter op te warmen.

Je verbrandt calorieën

Deze is misschien voor de hand liggend, maar soms is het gemakkelijk om te vergeten dat je daadwerkelijk in een klas oefent die zo leuk en bevrijdend is. Je verbrandt niet alleen veel calorieën door je buit te schudden en leerbewegingen van salsa, bachata te leren.

Het is een stressverlichter

We leven in een snelle “go go go” -wereld. Met weinig tijd om even te pauzeren voor een snelle maaltijd of een ontspannende wandeling in het park te maken, is het belangrijk om af en toe even los te laten om wat stress te verlichten.

Het is de broodnodige ‘ik’-tijd

Op Zumba’s “SELFish Carnival”, sprak ster, activist en badass-babe Jameela Jamil, ster over het nemen van tijd uit uw dag om “onbeschaamd egoïstisch” te zijn. Daartoe speelden we carnavalspellen, deden een paar Zumba-routines en dronken heerlijke smoothies.

Er zijn veel soorten lessen

Of je nu op zoek bent naar een standaard dansles, les voor senioren, kinderen of zelfs een dansles in het zwembad (serieus Aqua Zumba is iets), er is iets voor jou.

Je vormt een gemeenschap

Sommige mensen gaan naar de kerk, anderen gaan naar Zumba! (of misschien ga je naar beide). Er is geen betere manier om een ​​nieuwe vriend (of zeven) te maken dan een uur lang naast hen te zweten. Als je regelmatig wordt in een bepaalde klas, is de kans groot dat je je ‘favoriete plek’ zult vinden om te gaan staan ​​en vriendschap te sluiten met degenen die om je heen staan.

Het is voor iedereen

Als het niet al duidelijk was, is Zumba voor “IEDEREEN en IEDEREEN”, volgens Gina Grant. “Je kunt je problemen wegdansen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je wordt beoordeeld. Dansen waar niemand naar kijkt is eigenlijk iets!”.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need.

More Stories
Rock Throws